yaklaşık 48 saat kadar önce msn de bir arkadaşıma bildirgeçte yazı yazmasını önerdim ! dahası http://www.bildirgec.org/uye/xoruz neler yazdığımı göstermek için linkimi verdim ! ertesi gün msn de arkadaşa yazılarımı nasıl bulduğunu sorduğumda oldukça güzel dedi dahası hepsini okuduğunu söyledi ! :) dahası ne kadar sürede okuduğunu sorduğumda arkadaşım tüm yazılarımı linki verdiğim gün 1 saat içinde kepsini okuduğunu söyledi ! ? :)
oldukça sevindim daha sonra ilerleyen saatlerde bildirgeçteki hesabımın ayrıntılarına baktığımda 130 tane yazı değilde, !
her zamanki gibi 50~60 tane yazının prim aldığını gördüm ! :( şimdi anlamadığım nokta şu
bildirgeçin geliri üylere bölünebilinir ama sizin sayfanızı 1 kişi ziyaret ederse ve o bir kişi reklamıza tıklasa bile şimdi bildirgeç üyesinin yazısını , dışarıdan 1 kişi girdi okudu diye para alamayacakmı ! bu konuda minimum kriter diye bir şey varmı diye soracağım çünkü gerçekende böyle bir şeyin varlığı ortaya çıkıyor.
belki 100 tane okunmuş konu başlığı görseydim dahası dişe dokunur bir şey 1 sent bile görmesemde içim biraz daha rahat olurdu.
uygun bir zaman bir internet kafeye gidip bir bilgisayar başına geçip bu durumu şahsen incelemeyi düşünüyorum !
editörün notu:
güzel bir noktaya değinmişsin. ben de geçen günlerde birileriyle muhabbet ederken böyle bir mevzu hakkında ipuçları yakaladım. belki hoş değil, ağızda kekremsi bir tat bırakıyor ama bazı yazılar 3-4 okuma (sitesine göre bazıları az ya da daha fazla olabilir) gerçekleşmeden eşiği geçmiyor ve para getirmiyor gibi görünüyor. emin değilim ama sanki böyle.
bir ip ziyaretiyle gösterilen bir sayfanın kazançı $0.0001 bile olsa ; bunun ayrıntılı dökümanda yazılması gerekkir ! ama gözükmüyor işte :( ister istemez bildirgeçin şaffaflık politikasını sorgulanmasını sabep oluyor bu durumda ! :(
1. daha ayrıntılı bir kazanç analizi dökümanı (1 kişi ziyare etmiş olsabile sayfa ziyaret sayısı )
2. kazandıran yazılarım konu başlıkları listesinde ; en büyüğünden en küğümüne doğru listeleme seçeneği
3. *.xls dosya veri çıkışı istemekteyim !
bunlar makul ve mantıklı istekler sanırım ! :(
Şahsen pilli nin istatistiklerine güvenmiyorum. Çünkü yaptıklarımla gördüklerim arasında çok büyük tutarsızlıklar mevcut.
xoruz’un bazı isteklerinin gerçekleşmesi hoş olurdu. mesela sayfa ziyaretçi sayısı. zaten pilli kazançlar bölümünde bazı yenilikler yapacağını duyurmuştu. bu yazıdaki önerilerin de makul olanları dikkate alınır mutlaka.
mesela ben de detaylı raporda bir genel toplama ihtiyaç duyarım hep. mesela bu ay ne kadar ödeme alacağıma bakmak istesem geçen ayın 28’i ile bu ayın 28’i arasındaki kazancı sorgulatıyorum. fakat yazdığım tüm siteler ayrı ayrı görünüyor. küsüratlı olduğu için de hesap makinesi olmadan tam hesap yapmak neredeyse imkansız oluyor. her tarih için bir genel toplam olması çok güzel olurdu.
@kifo, yaptıklarınız ve gördükleriniz ne anlayamadım. kendi yazılarınızı mı açıyorsunuz :)
kendi yazılarınızı okumanız kazandırmaz. yani ben kendi yazdığım yazıyı okuyacağım ama bu bana para kazandıracak, başkalarının hakkını yemiş olurum düşüncesi kendi yazılarınıza bakmanıza engel olmasın. belki yeni yorumlar vardır okumadığınız. kimsenin hakkını yemezsiniz. rahat olun.
@xoruz gerçekten güzel bir noktaya deginmişsin. Daha önce yazdiğim ücretsiz blog servisleri başlıklı yazimi bir kişi tutmasina ragmen (bu okunduğunu gösterir) ertesi gün kazançlar kisminda yer almadiğini farkettim.
Bir konuya daha deginmek istiyorum. Kazançlarım kisminda elimize geçen diye bir bölüm var. 3 aydir yazilarimdan kazandiğim 32.2829 ellerine geçmemiş.(dünkü ödememle birlikte gelecegini umuyordum. Heralde 1 sene sonra ellerine geçer o para!) Google her yazarin parasini tek tek mi ödüyor? Siz bu parayi toplu almiyormusunuz? 20 dolar ve üzeri meblaglari yatirdiğiniza göre bu para sizin elinize geçiyor. Niye elimize geçen kisminda yer almiyor? 20 dolari aşmamiza ragmen yatirilmiyor? Bu istismardir, üç beş ytl peşinde degiliz sadece hakkımızı ariyoruz.
@java99e, yazınızın tutulması, okunduğunu göstermez. bildiğim kadarıyla yazınızın özel sayfası açılmadan okunmuş sayılmıyor. öyle olsaydı zaten sitelerden aslan payını o gün ana sayfada yayınlanmış yazılar alır diğerleri ise çok az kazanırdı. Ana sayfada yayınlanan ama kimsenin ilgilenmediği bir yazı da sırf ana sayfada olduğu için güzel kazanç getirirdi. “Tuttum” yıldızı ise bildiğiniz gibi ana sayfada da çıkıyor. yani bir kişi sizin yazınızın özel sayfasına girmeden de yazınızı tutabiliyor. bir yazının okunduğundan kesin emin olabilmek sadece o gün yorum yazılması ile mümkündür. yorum yazılmışsa yazının özel sayfası da açılmıştır.
ödemeler ise kazancın elde edilmesinden yaklaşık olarak 60 gün sonra yapılıyor. tabiki kazancı elde ettiğimiz gibi ödenmesi de güzel bir şey olurdu ama pilliye zaten ödemelerin 60 gün sonra yapılacağını kabul ederek üye oluyoruz. sözleşmeye aykırı bir durum yok yani. bildiğiniz gibi ödemeler “elimize geçen kısım” olarak belirtilen miktar üzerinden yapılıyor. yani kazancın ne kadar olduğu önemli değil ama şu da var, bugün kazancımız olarak görünen miktar en geç iki ay sonra ayın 28’i gibi elimizde oluyor.
Arkadaşlar boşuna laf anlatiyorsunuz. Pilli yazarlarina deger verseydi her şeyi gizli kapaklı yapmazdi. Her şey onlarin insiyatifine kalmiş. Kaç kişi okumuş, ne kadar kazanmiş, gelir dagilimi nasil yapiliyor bir gün %5 lik bir oran 1000 kişiye tekabul ederken başka bir gün başka bir şeye ediyormuş bu ne şakami? Sürekli degişen bir yazar tablosu var. Eski yazarlar dönen dolaplari anladigi için artik yazmayi birakin bildirgece girmeye bile tenezül etmiyor. Ana sayfaya erotik yazilarini yayinlatan adamlar var. Kim bunlar? Editörlerin arkadaşlari! Birde Bildirgec hepimizin diyorlar ya, öyle bir işlemişlerki insanlarin kafasina bildirgec’in kendisinin oldugunu saniyor gerçekten. bildirgec benim. ne yapiyorusun bildigecte? yazi yaziyorum para veriyorlar. ne kadar? 5 ayda 20 ytl git ona sakız alirsin!
@mentor, Yaziyi tutan arkadaş 78 yorum, yazmış. 125 adet beğendiği yazı var. Bot olamdiğina göre yazinin bağlantisinin bulunduğu linkte tiklayip okumuş ve yaziyi tutmuştur. :) Bu sadece bir tanesiydi bunun gibi 2 tane daha örnegi var.
Ödeme konusuna gelecek olursak. Dün, bu ay kazandiğim parayi gönderdiler, parayi yedim. :) Yazarlarin gelirlerini 1 sene sonrada olsa ödüyorlar. ( Haklinin hakkini hakkıya vermek lazim :D ) Sözleşmeyi 3 defa okudum 60 gün sonra yapilacagini biliyorum ama 90 gün oldu be hocam. :)
Merhaba,
bu konuda bir hile yapmadığımızı nasıl ispat edebileceğimi bilemiyorum. arzu ederseniz, buraya gelip kodu inceleyebilirsiniz.
kaldı ki sistemin felsefesi şu: elimize her gün belli bir miktar para geçiyor. bu paranın hangi reklama tıklanmak suretiyle kazanıldığını bilemiyoruz (google söylemiyor) bizim görevimiz bu parayı yazarın sisteme yaptığı katkıya doğru oranlayarak hakkaniyetli bir şekilde dağıtmak.
bu katkıyı kuantifiye edebilmemizin tek yolu yazılarınızın aldığı ratingi ölçmek.
bunun için bu okunma hesabını yapan kod parçasını mümkün olduğunca basit yaptık. yazı okunuyor, eğer okuyan yazarı değilse, ve aynı ip’den yakın zamanda daha önce okunmamışsa ziyaret sayısı bir yükseltiliyor. bu kadar.
eğer proxy’ler tarayıcı kaşeleri gibi sitelerin kopyalarını saklayan teknolojiler yüzünden bir sayamama durumu oluyorsa bu herkese oluyor. dolayısıyla hakkaniyet bozulmamış oluyor.
sonuçta eğer bizden kötülük bekliyorsanız sizi ikna etmemin yolu yok. bizi hile ile suçlayabileceğiniz onlarca madde bulabilirsiniz. aslında daha fazla kazanıyorsunuz, adsense gelirlerini eksik giriyorsunuz diyebilirsiniz, türk reklamverenlerden aldığınız reklamların değerini eksik beyan ediyorsunuz diyebilirsiniz. bilmemkimi kayırıyorsunuz diyebilirsiniz. stopajı cebinize atıyorsunuz diyebilirsiniz.
bu sistemi gelirlerin %100’ü bize kalırken, bize güvenen binlerce kişinin yardımı ile kurduk. aynı güven çerçevesinde devam ettirmeye çalışıyoruz. eğer güvenmiyorsanız bir parçası olmak zorunda değilsiniz.
yazı sayfasına ziyaret rakamlarını bilerek açıklamak istemiyoruz çünkü bunu yapmak ip adresi döndüre döndüre kendi yazılarını okuyan robotlar yazmış hilecilere (ki sık sık karşılaşıyoruz) test ortamı vermek oluyor.
Detaylı rapor sayfasının yetersizliği konusunda hepiniz haklısınız. Biz de utanıyoruz. Ama maalesef şu anda imkanlarımız düzeltmeye el vermiyor. pilli’nin 3 kişiden oluşan ve şu anda programcısı olmayan bir şirket olduğunu ve geçim kaynağının pillinetwork olmadığını hatırlatayım.
sayın java99e, ödemelerin neden 60 gün geriden takibettiğini bir çok kez açıkladık. şu adresten daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
yine de kısaca özetleyeyim: Bize 28 Kasım’da ödenen Adsense geliri, 1 Ekim – 31 Ekim arasında kazanılan para. yani 1 ekimde yazdığınız yazının kazandırdığı para, elimize 28 kasımda geçebiliyor. Kaldı ki tek gelir kaynağımız adsense değil. Türk reklamverenler ile de çalışıyoruz ve onların ödeme vadeleri de hep 60 gün.
Ayrıca bir yazının tutulmuş olması okunmuş olduğunu göstermez. Ana sayfadan ve etiket sayfalarından da tutulabiliyor.
mentor’un ve hafif uyku’nun yanıtlarına ek olarak; pillinetwork sistemini gönül rahatlığıyla kullanabilmek için aşağıdaki açıklamaları okumuş olmakta fayda var. zira sistemi mümkün olduğunda açıklamaya çalışıyoruz:
pillinetwork’te;
eğer şunu da detaylı açıklasanız yararlı olur dediğiniz başka bir mevzu var ise foruma yeni başlık olarak ekleyebilirsiniz.
tüm bunlara rağmen aklınızda şüpheler kalıyor ise yapılacak en iyi şey sistemi kullanmamanız olacaktır.
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
2 |
19 Ocak 2010 22:34 |
||
1 |
06 Ocak 2010 16:33 |
||
4 |
03 Ocak 2010 22:08 |
||
Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi