Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan zamazing.org'da: "MAG iMito M7 tablet"
pillinetwork yazarları yardımlaşma merkezi
profiline bakın

sorum biraz kapsamlı olacak ve kesin bir yanıtı olacağını da sanmıyorum. Kullanıcılardan ve de yönetimden ayrı ayrı cevap alırsam daha memnun olacağım.

bildirgeç kendi içeriğini yaratan bir site midir yoksa içeriğe yönlendiren bir site midir? Örneklerle açıklamak gerekirse bildirgeç; digg gibi internet üzerindeki bir içerikten haberdar eden bir site mi olmak istemekte yoksa lifehacker gibi (genellikle) içeriğini kendi mi yaratmak istemekte?

biraz daha açmam gerekirse; iki tür bildiriye de bildirgeçte rastlamak mümkün. aftermath‘in blog nedir? başlıklı yazı dizisi bildirgeç’in kendi içeriğine bir örnek olarak gösterilebilirken, içeriğe yönlendirmeye örnek olarak da e-xploder‘ın kendi grafik tabletinizi kendiniz yapın başlıklı yazısı düşünülebilir. biliyorum, iki tür bildirinin de kendine göre önemi var. fakat bir üye olarak, bildirgeç’in hangi yöne doğru gitmek istediğini merak ediyorum doğrusu.

eğer hedef içerik yaratmak ise; bu anlamda bildirgeç’in bizim zayıf kaldığımız söylenemez mi?

eğer amaç içeriğe yönlendirmek ise; türkçe içeriğe yönlendirmelere ağırlık vermemiz doğru olmaz mı? (bildirgeçteki haberlerin çoğunun dış kaynaklı sitelere yönlendiğini biliyoruz.)

eğer amaç her ikisini birden yapmaksa; eksik olan yön olarak içerik üretmek konusunda neler yapılabilir?

katılımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bana gore Bildirgec, hem icerigi bildirip gecme platformu, hem de icerigini bildirme araci.

Bulundugum suredeki gozlemlerime gore, Bildirgec her ne kadar slogani ile bir sinir cizer gibi yapsa da, yonunu kullanicinin insiyatifine birakiyor ve asiri kati olmayan bir moderasyon uyguluyor. Kati sinirlar cizmek istemiyor. Boylece tam bir kullanici odakli bir uygulama oluyor.

Bu baglamda sorunun asil oznesi “siz/biz/kullanici” olmali. “Bizim burada amacimiz ne?” sorusu daha anlamli geliyor bana. Cunku Bildirgec zaten bu platformu bize vererek amacini gerceklestirmis.

Eger yazarlar kendi iceriklerini yazmayi tercih ederlerse Bildirgec o yone gider. Eger Turkce kaynaklar/bloglar tercih edilip linklenirse Turkce icerige yonlenen bir Bildirgec olur. Yani Bildirgeci gormek istedigimiz noktaya goturmek yazarlara ve bildirgec komunitesine dusuyor bence.

türker mükemmel olarak tarif etmiş. daha iyi anlatan bir tarif yapabileceğimi sanmıyorum. şahsi beklentimi söyleyebilirim sadece. şu anki dengeyi çok iyi buluyorum bir okuyucu olarak. özellikle 2006 aralık ayındaki yazılar çok iyi ve dönüp tekrar okuduğum oluyor.

türkçe kaynaklara link yasak diye bir kuralımız da yok. ancak ingilizce bilmeyenleri de düşünmek lazım demiyoruz. bir haberi linklerken ilk kaynağa kadar takip edilip orjinalinin linklenmesi gerektiğini düşünüyorum ben şahsen.

verilen linklerdeki ingilizce makalelerin en azından özeti türkçeleştirilmeli.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
7
3 saat önce
1
11 Mart 2010 18:09
0
07 Mart 2010 15:15

Spacer

bu site

Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi

• Blog: pillinetwork yazarlarını daha çok kazandıracak öneriler
  • Forum: Üyeler arası yardımlaşma
  • Yardım Dökümanları: Sistemi öğretici temel dökümanlar ve sıkça sorulan sorular

RSS Dosyası
pillikutu

network siteleri