yaklaşık 48 saat kadar önce msn de bir arkadaşıma bildirgeçte yazı yazmasını önerdim ! dahası http://www.bildirgec.org/uye/xoruz neler yazdığımı göstermek için linkimi verdim ! ertesi gün msn de arkadaşa yazılarımı nasıl bulduğunu sorduğumda oldukça güzel dedi dahası hepsini okuduğunu söyledi ! :) dahası ne kadar sürede okuduğunu sorduğumda arkadaşım tüm yazılarımı linki verdiğim gün 1 saat içinde kepsini okuduğunu söyledi ! ? :)
oldukça sevindim daha sonra ilerleyen saatlerde bildirgeçteki hesabımın ayrıntılarına baktığımda 130 tane yazı değilde, !
her zamanki gibi 50~60 tane yazının prim aldığını gördüm ! :( şimdi anlamadığım nokta şu
bildirgeçin geliri üylere bölünebilinir ama sizin sayfanızı 1 kişi ziyaret ederse ve o bir kişi reklamıza tıklasa bile şimdi bildirgeç üyesinin yazısını , dışarıdan 1 kişi girdi okudu diye para alamayacakmı ! bu konuda minimum kriter diye bir şey varmı diye soracağım çünkü gerçekende böyle bir şeyin varlığı ortaya çıkıyor.
belki 100 tane okunmuş konu başlığı görseydim dahası dişe dokunur bir şey 1 sent bile görmesemde içim biraz daha rahat olurdu.
uygun bir zaman bir internet kafeye gidip bir bilgisayar başına geçip bu durumu şahsen incelemeyi düşünüyorum !
editörün notu:
hafif uyku ve aftermath hazır burdayken sorayım dedim. Şu devamlı ve bir ara sürekli çıkan hristiyanlıkla ilgili reklamları neden rekabetçi reklam filitresi ile engellemediniz. Hem pilli’ye hoş olmayan bir imaj oldu hemde reklam gelirlerini azaltmaya yardımcı oldu. Ayrıca pilliden % olarak gelir arttırmanın birçok yolu var bunları engelleyemezsiniz yani istatistikleri açıklamanın hilecilere test merkezi olarak geri dönmesi gibi bi durum söz konusu değil. Hatta bu hileleri uygulayabilirizde ama gerek yok aylık adsenseden ve sitelerimden kazançlarım bana yetiyo. Hileli bir parayı almaktansa hiç almamayı tercih ederim.
@xoruz gelen ziyaretcileride hesaba katmak lazim. Sosyomat gibi bir projenin içine giriliyorsa ve yeni arayişlar içindelerse bu ne kadar kazandiklarini gösteriyor. Lüks bir hayat için çok para ve o parayi kazandiran köleler lazim ki çark dönsün. Sistemi geliştirmekten, şeffaflıktan bahsedeceklerine hala botcular hile yapar gibi şeylerle oyaliyorlar. en büyük botcu sizin sitenizde yazar ve bu konu altinda mesaji bulunuyor. O bile kazanamiyorsa kimse kazanamaz.
r10, öyle bir yazmışsın ki, duyan duymayan da pilli network insanları zorla çalıştırıyor, sonra da uygun bir miktar sus payı veriyor sanacak. doğrusu fitne sokmaktan çok farklı bir şey yapmıyorsun. sadece sinirleri germe adına trübünlere oynadığın belli oluyor.
ben pilli network’ün yetkilisi falan değilim ama şurda olumsuz yazı yazan kaç kişi site yapımıyla, programcılıkla, sistem oluşturup, üyelik mekanizmaları geliştirip bunları denetliyor, ya da benzer işlerle meşgul oluyor, çok merak ediyorum. işin eziyet ve zahmet tarafına girmeden, belli bir altyapı ve donanıma sahip olmadan, hiç kod yazmadan, hiç “bir sistemin işleyişi nasıl olabilir”, “her şey kafada tasarlandığı kadar kolayca programlamaya dökülebiliyor mu”, “bunlar kolaylıkla denetlenebiliyor mu” ve benzeri soru ve sorunlarla uğraşmadan buraya gelip yazı yazacaksın, bundan beliri bir gelirin olacak, sonra da yok efendim pilli insanları çalıştırıyor, köleleştiriyor bilmem ne diyeceksin. bu hiç adil değil, çok zekice söylenmiş provakatif sözler söylüyorsun. bir siteye sırf yazı yazıp zengin olunduğu nerde görülmüş? elbette herkes üç aşağı beş yukarı kendi sitesinden, blogundan para kazanıyordur ama burda imece usulü, hiç kimsenin ferdi olarak bu kadar yol katedemeyeceği fırsatlar sunuluyor. bu yorumlarında teknik bilgi ve birikimi hiçe saydığını alenen hissediyorum ben.
pilli’yi savunmak bana düşmez ama yuh diyorum, böyle yorumlarınla ben dahil pek çok katılımcıyı da aşağılamış oluyorsun.
Arkadaşlar boşuna laf anlatiyorsunuz. Pilli yazarlarina deger verseydi her şeyi gizli kapaklı yapmazdi. Her şey onlarin insiyatifine kalmiş. Kaç kişi okumuş, ne kadar kazanmiş, gelir dagilimi nasil yapiliyor bir gün %5 lik bir oran 1000 kişiye tekabul ederken başka bir gün başka bir şeye ediyormuş bu ne şakami? Sürekli degişen bir yazar tablosu var. Eski yazarlar dönen dolaplari anladigi için artik yazmayi birakin bildirgece girmeye bile tenezül etmiyor. Ana sayfaya erotik yazilarini yayinlatan adamlar var. Kim bunlar? Editörlerin arkadaşlari! Birde Bildirgec hepimizin diyorlar ya, öyle bir işlemişlerki insanlarin kafasina bildirgec’in kendisinin oldugunu saniyor gerçekten. bildirgec benim. ne yapiyorusun bildigecte? yazi yaziyorum para veriyorlar. ne kadar? 5 ayda 20 ytl git ona sakız alirsin!
geçmişte üyeliğin oldu mu bilmiyorum ama 25 kasım 2007’de üye olmuşsun, kaç yazı yazdığın belli değil, hadi diyelim beş günde her siteye beşer yazı yazdın, 15-20 yazıdan zengin olma hayalleri mi kuruyorsun? Sabahtan akşama amele gibi taş taşıdın da pilli senin alnının terini mi yedi? tenkitlerin belli ki bir şeyleri yıkmak üzerine kurulmuş. diğer eleştirenlerin en azından yapıcı tarafları var. zaten açıkça belirtildi, beğenmiyorsan burda durmanın anlamı yok. git kendin bir site yap gönlünce adsense kazançlarınla ev mi yaptırırsın, araba mı alırsın, yoksa antalya’da tatil mi yaparsın, ne yapıyorsan yap. yoksa burada “sakız”a talim etme zaten.
@bildigimiz son sey dost aci söyler. Ben doğrulari söylüyorum ve daha önce bu doğrular yüzünden banlandim. Benim hali hazirda zaten 3 tane sitem var güzelde gelir getiriyorlar. Ben bunlari daha öncede söyledim pilliyi geliştirin gelirler artsin, reklam şekillerini degiştirin göze hitap etsin sitenin geliri artsin, yazarlar kazansin. Gizli kapaklı iş yapmayin… Ben söyliyeceklerimi söyledim fikirler, fikirleri doğurur.
atasözlerinden girdin madem, ben de sana iki tane söyleyeyim bekara karı boşamak kolaydır, davulun sesi uzaktan hoş gelir. somut şeylerden bahsetmeden atıp tutuyorsun, bir site yapmak, programlamak, geliştirmek, üyelik koymak, düzene sokmak öyle basit bir işmiş gibi konuşuyorsun. yazdığım şeye değil de kendince faydalı olduğu sandığın şeylere atıfta bulunuyorsun. dost acı söyler ama hakaret etmez, aşağılamaz, laf sokmaz, dürtmez. hepsini yapmışsın, hala bir de “doğruları söylediğim için banlandım” diyorsun. az bile etmişler, sen hala neden buraya geliyorsun ki? amacın belli zaten. trübünlere oynamak. sen daha iyisini yapabiliyorsan, daha fazla kazandıracak bir network yap, göster biz de görelim bilelim. yok eğer yapamıyorsan “ben demiştim” demenin alemi yok.
tartışmayı bırakın.. olay şu durki zaten günlük pilli sitelerindeki reklamalara 1200 tık alınıyor ortalama. Ki bu tıkların çok büyük bir kısmı yazarlarımız tarafından yapılıyor. Burdaki amaç kendi gelirlerini arttırmak olmasada genel ortalamayı herkezin arttırması ve yüzde oranına etki etmesi. Çok uzak bir ihtimal olsada çoğu kişinin bunu yaptığını gördüm. Sanırım pilli adsense premium a tabi olacakki şu ana kadar ban yemedi bu yüzden. Son söz bu tür sitelereden para kazanamazsınız. Ayrıca dikkat ettim bildiğimiz son şey yazdığın bütün yazıları kendi blog sitende yayınlasan çok çok daha fazla gelir elde ederdin. Herkese başarılar. Düşünceye saygı…
Ayrıca dikkat ettim bildiğimiz son şey yazdığın bütün yazıları kendi blog sitende yayınlasan çok çok daha fazla gelir elde ederdin.
kendi sitelerimde daha güzel ve popülerlerini yazdım, gayet de iyi ziyaretçi aldım ama malesef o dediğin olmadı. o yüzden bu kadar net konuştum. adsense tıklama istiyor, ziyaretçi değil. 1000 gösterim de olsa tıklama olmazsa verdiği birkaç kuruş onu da kafası eserse veriyor. üstelik kendi siteni belli peryotlarla güncellemezsen google gönderdiği ziyaretçileri azaltıyor. halbuki pilli siteleri hep güncel olduğu için hep ziyaretçi alıyor, ve normalden çok daha fazla kazandırıyor. daha doğrusu yazmadığın zamanlarda da kazanıyorsun. yoksa elbette kendi sitene ya da bloguna çok kaliteli yazılar yazarsın ama her gün yeni bir yazıyı nasıl yazacaksın? senin meşguliyetine kalmış bir şey bu. bazen hiç içimden yazmak gelmiyor. o zaman sırf para için kasıp yazı yazacak değilim ya. ama bakıyorum, çok faydalı bir site buldum ya da ilginç bir şey var, onu yazıyorum. her allah’ın günü blog yazmakla mı uğraşıcam?
ama bir açık kapı bırakayım. o kadar seo öğrendim, ciddi blog-site felan, uğraştım ama hala pilliden kazandığımın yarısını kendi sitelerimden kazanmamışımdır. belki de bende bi’ eksiklik var ki senin dediğin olmuyor.
arkadaşın eline tasdiknamesi verilmiş sanırım! ee merak kediyi öldürür , x(h)oruz unda başını yedi :)
ben siteye yeni üye oldum. burası para kazandıran bir site olduğu için neredeyse tüm yazıları okuyorum
nickime benzerliği olduğu için @xoruz ismi dikkatimi çekti neler olduğun tam anlamadım. ama sanıyorum bu arkadaş bir kural ihlali yapmış ve üyeliği sonlandırılmış. gibi !
şimdi ben bu bilgi paylaşım haber ileti sitesine ciddi bir mesayi harcayıp ciddi anlamda olmasada en azında aylık ADSL masrafımı çıkarma düşüncesiyle girdim.
sormak istediğim soru şu bu sitede kural ihlali yapmış olanların mesajları daha sonra otomatik olarak anonim-xyz123 gibi tanımanıyor
şimdi söyle bir durum var google da sorgu yaptığınızda
153.000 tane bildirgeç sayfası gözükmekte
birde kural ihlali nedeniyle üyeliği sonlandırılmışları aradığınızda
2.000 e yakın mesaj söz konusu !
uzun lafın kısası : kural ihlali yapmayanlar %70 alıyor site yönetimi ise %30 alıyor.
asıl merak edilen soru şu üyeliği iptal edilenlerin yazıları sitede kalıyor peki bu yazıların kazançları site yönetiminin site gelirinin %30 üzerine çıkmasına sebep olmuyormu ?
yani üyeliği iptal edilenlerin sayfalarında kazanılan gelirler üyelik ihlali yapmayanlar arasında eşit bir şekilde paylaşılıp paylaşılmadığı sorusu.
aslında karamizah anlamında kurtlar sofrası benzetmesi gibi bir durum ama işin içinde para var sa insan farklı düşünüyor haliyle :)
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
0 |
5 gün önce |
||
3 |
13 Ağustos 2010 12:51 |
||
1 |
11 Haziran 2010 14:51 |
||
Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi