Açık konuşmak gerekirse kutsalkitap.org adlı sitenin reklamının yapılması beni rahatsız ediyor. Söz konusu site bence bir misyoner sitesidir. Bu site Adsense yoluyla kişisel sitemde de bir defa çıkmıştı. Ben hemen blokladım. Acaba Pilli yönetimi söz konusu sitenin reklamını bloklamayı düşünüyor mu?
Bu sitenin reklamı çok sık çıkıyor. Benim de dikkatimi çekti. Muhtemelen paraları çok, çok reklam veriyorlar (daha fazla anahtar kelime seçmek vb.). Durumdan hiç rahatsız değilim. Misyoner sitesi var olabilir niye olmasın. Nasılsa her tıklamada google a reklam ücreti ödemeleri gerekiyor. Ayrıca bildirgec te bundan nasibini alıyor. Bende her gördüğümde tıklıyorum reklama :) . Böylece zenginden alıp başka bir zengin aracılığı ile fakire veriyorum :). Tabi işin bu yönünü abartırsak bildirgec adsense tarafından yasaklanabilir. Bu nedenle başka arkadaşlara önermiyorum.
Ha birde o kadar tıkladık incil siparişi vermedik. Ege Üni. deyken kampüste koreli görünümlü bir adam bedava dağıtıyordu zayıf Türkçesiyle bu kitaptan (Hangi versiyonuydu bilmiyorum). Bir tane edinmiştik, sonra bir arkadaş istedi ona verdik. Evde bulunmasında fayda var vampir falan olursa diye :).
Bu adsense nin bazı sakatlıkları oluyor. Dindarlığını bildiğim bir arkdaşın sitesinde de sex arkadaşlığı sitelerinin falan reklamını gördüğümü hatırlıyorum.
evet bu reklam hemen hemen her açtığımzda karşımıza çıkıyor. Bi süre sonra insanın canını sıkıyor.Yönetim buna bişey yapamaz mı? Niye bu kadar sık karşımaz çıkıyor.Biraz daha uzun süre kalırsa bildirgecin daimi yazısı gibi bişey olacak. İncili okudunuz mu ? hayır okumadım eee :)
AdSense üzerinden Pilli Network’e İslam ile ilgili bir reklam verildi de Pilli Network yasakladı mı? Ya da yasaklasaydı tepkiniz ne olurdu? Pilli Network’ün tüm üyeleri müslüman mı?
İnandığınız din ile ilgili bir site yapın, siz de reklam verin AdSense ile.
Reklamda anormal bir durum göremiyorum, bir öğretmen olarak sansürü savunmanızı ise ziyadesiyle anormal buluyorum.
ben mesela bir defa bile o reklama tıkladığımı hatırlamıyorum. çünkü ilgimi çekmiyor. varlığıyla yokluğu bir. ilgilenmeyen geçer gider. bildirgec açısından düşünürsek, reklamın site ile uzaktan yakından alakası yok. dolayısıyla o engellense yerine çıkacak reklam ziyaretçilerin ilgisini çekebilir. en azından ben böyle düşünüyorum.
din ile ilgili bir reklamın (dinin reklamının yapılması ayrı bir tartışma konusu olabilir) bu siteyle ne gibi bir alakası olabilir ki.bu siteye gelen bi kişi din konusunda değil mesela bilgisayar,web hosting vb bir konuda bir reklamla karşılaşsa o reklama tıklanma oranı daha fazla olmaz mı? önemli olan hangi dinin reklamını yayınladığı değil,din konusuyla alakalı bir site değil ki bildirgeç kim niye tıklasın.pilli bundan nası para kazansın.yok pilli reklamları gelir elde etmek için değilde süs olsun klas gözüksün arada birileri tıklar heralde diye koyuyorsa o kadarını bilemiyorum. Demek istediğim reklamın siteyle biraz alakası olmalı.Yoksa biz müslümanuk kardeşim mendebur bunlar diye kimseyi taşladığımız yok.
Ben Hristiyanım. Bu yaptığınız bana karşı ayrımcılıktır. Misyonerlik kavramı orta çağda kaldı. Gerici olmanın alemi yok. Ona bakılırsa en büyük misyoner Hollywood’dur. Selçukhoca’ya yakıştıramadım.
Selçuk Hoca’ya katılıyorum.Ufak bir alıntı yıllardır kapıdan kovsan bacadan giren müjdeci kutsalkitap.org’cular hakkında bilgi sahibi olmaya yetecektir kanaatindeyim.Benzer şekilde din propagandası yapan siteler varsa onların da reklamlarının tıklanmamasının taraftarıyım.
Değerli arkadaşlar, (özellikle azurenus) bir yanlış anlaşılmayı düzetmek istiyorum. Benim tavrım kesinlikle hristiyan olan veya başka bir dine, düşünceye inanmış olan insanlara değildir. Bu insanlarımız dün olduğu gibi bugün de bizim kardeşlerimizdir. Fakat şunu da ortaya koymak gerekir ki misyonerlik sadece amacı hristiyanlığı anlatmak olan faaliyetler değildir. Bu konuda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Meseleyi daha fazla uzatmak ve yeni yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemiyorum. Sadece kimseyi kırmadan, gücendirmeden bazı hassasiyetlerimizi dile getirmek istedim o kadar. Bunu yaparken incittiğim arkadaşlarımız varsa özür dilerim.
Bu arada şu da önemli yeni türk ceza kanununa göre misyonerlik değil misyonerliğin herhangi bir sebeple engellenmesi suçtur. (madde 115)
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
0 |
1 gün önce |
||
3 |
13 Ağustos 2010 12:51 |
||
1 |
11 Haziran 2010 14:51 |
||
Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi