Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 22dakika.org'da: "22dakika podcast 10.bölüm"

pillinetwork yazarları yardımlaşma merkezi
profiline bakın

Pilli sitelerinde elde ettiğimiz geliri artırmak için yaptıklarımız ve bize önerilenler genelde yazılarımıza yapılan yorumların artırılmasını sağlamaya yönelik.Yazılarınıza yapılan yorumlar artarsa gelirinizde aynı oranda artar.Sadece yorum değil,okunma oranıda geliri etkiler.Tabi gelirinizi artırmanızın tek yolu bu değil.

Pilli gelirinin %70’ini yazarları arasında paylaştırıyor.Pilli ne kadar gelir elde ederse bizimde gelirimiz aynı oranda artıyor yani pilli kazanırsa bizde kazanırız.Peki pilli’ye kazandırmak için neler yapabiliriz?

1.Pilli sitelerinde yazı yazanların büyük çoğunluğunu blog sahipleri oluşturuyor.Bu blog sahipleri bloglarında pilli sitelerine link verdikleri zaman gelen ziyaretçileride pilli sitelerine çekebilir.

2.Tüm pilli sitelerinde Google Adsense reklamları mevcut.Hergün bu reklamlara tıklayarak ve başkalarınıda reklamlara tıklamaya teşvik ederekte pillinin gelirini ve kendi gelirimizi artırabiliriz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

adsense reklamlarına tıklamayı teşvik etmek kesinlikle çok tehlikeli.. google zaten böyle bir fırsat kolluyor.. bence yazının şu teşvik kısmından hariç kısımları uygulanabilir.

teşvik derken bloglarda reklamlara tıklayın ibareleri olsun demiyorum.Gördüğüm kadarıya burada yazanların çoğunun belli bir çevresi var onlar birbirlerini reklam tıklamaya teşvik ederse bir sorun olmaz bence

neden sorun olup olmadığına sadece google’ın kurallarına göre karar veriyorsunuz. 1. dediğiniz adsense kurallarına kesinlikle aykırıdır. hatta ben sadece bir forumun sadece bir üyesinin reklamlara tıklamayı teşvik eden mesajı yüzünden atıldığını okudum. 2. reklamlara tıklarken bir de reklamveren açısından düşünmek lazım. adwords müşterileri içerik hedefli reklamlar veriyor yani ilgisiz insanlar daha az tıklasın isteniyor. şimdi ben torpilli forumda “mucize temizlik bezleri” reklamına tıklasam reklamverene zerre kadar katkım olmaz. işi biraz da ahlaki açıdan düşünün. hep kendinizi düşünmeyin.

bakışlar, gülüşler hepsinden daha özel. rüyalarımda benimlesin...

“Reklamlara tiklayalim beyler/bayanlar” demek dahi tehlikeli. lütfen reklamlara tıklamayalım, samimi bir şekilde yazmaya devam edelim, yazınız ilgi çekiyorsa reklamlarına da tıklanıyordur.

hf | bl | zm | 3a | 22d | trp | ud | ym | 10m | pb | so | pl | sp

Google reklamlarına ilgisizce tıklamak son derece tehlikeli.Eğer google bunu sezerse ve tıklamaların hep aynı yerden yani aynı bilgisayarlardan yapıldığını tespit ederse hemen reklamları ve üyeliği iptal ediyor.Çünkü google sisteminde hangipc den ne zaman tıklama yapılmış gibi özellikler var ve abiki ne kadar zaman yani süre geçirilmiş diyede bilebiliyorlar.Anlayacağınız sadece reklamlara tıklamak yetmiyor,reklam verenin sitesinde zaman geçirilmesi gerekiyor.Dediğim gibi sıkı takip ediyorlar ben böyle bir şeyi asla tasvip etmiyorum.

Eflatunik-platoni

bu yol işe yaramaz.

Saçmasapan aşık ;-)

yani google pilliye mail atıp “bu uyeniz cok reklama tıklıyor atın” mı diyor?

tabiki reklama cok tıklamak kotu ama ilgimizi çeken reklamlarada tıklamakta zarar olacagını sanmıyorum.ben kendi blogumda ve burada pek reklama tıklamam ama ilgi çeken reklamada tıklamada sorun cıkacagını sanmıyorum.haksızmıyım?

kendi blogunuzda tıklamaya devam ederseniz bir süre sonra haksız olduğunuzu görürsünüz. tavsiye etmem. ille de tıklamak istiyorsanız adsense preview tool ile tıklayın.

bakışlar, gülüşler hepsinden daha özel. rüyalarımda benimlesin...

zaten googlenin tek anlamadığım derdi bu. kardeşim adsenseyi tamam yayınlıyoruz ya biri sitemizin kazanç sağlamasına karşıysa ve reklama günde 1000 kez tıklayıp tıklayıp kaçarsa. kabak bizim başımıza patlayacak. en güzeli görsel reklam.

Saçmasapan aşık ;-)

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
0
2 gün önce
0
2 gün önce
0
2 gün önce

Spacer

bu site

Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi

• Blog: pillinetwork yazarlarını daha çok kazandıracak öneriler
  • Forum: Üyeler arası yardımlaşma
  • Yardım Dökümanları: Sistemi öğretici temel dökümanlar ve sıkça sorulan sorular

RSS Dosyası
pillikutu