Nette gezinirken bu yılan fotoğrafı ile karşılaşınca nasıl bir duygu duyacağım konusunda oldukça bocaladım .Korkmammı gerekiyordu yoksa tiksinmemmi yada acımammı. İlk etapta kocaman gözlerle bakakaldım,sonrada içimde yavaş yavaş acıma hissi belirdi.Belli ki bu yılan bir bilimsel araştırma uğruna yaratılan bir hilkat garibesiydi. Hele birde insanların yılan hakkındaki yorumlarını okuyunca dondum kaldım adeta.Sonuçta o resimdeki korkunç gibi gözüken bir yılanda olsa,o bir canlı ve bir hayvandı.Onunda diğer canlılar gibi normal bir şekilde doğada yaşamaya hakkı vardı. Günün birinde biri çıkar öldürür o ayrı mesele ki ben hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarından ve de öldürülmemelerinden yanayım. Üzülerek şunu gördümki insanlar duyarsızlaşmış, insanlar nötrleşmiş, insanlar bencilleşmiş .Yazık ,yazık ki ne yazık.Nerede kaldı bizim değerlerimiz nerede kaldı ekolojik denge feryatlarımız.Ekolojik dengeyi bozan biz insanlardan daha iyi canavar mı olur bu dünyada. Benim düşüncem büyük olasılıkla bu hayvancağız bir bilimsel araştırma kurbanı garip bir yaratık.Peki ama bu dünyada bilimsel araştırmalar uğruna ,hayvanların genleriyle uğraşıp onları bu hale getirmeye kimin hakkı var. Geçen günde yine nette gezinirken Arizonada bilim adamlarının bitkilerin genleriyle oynamaları sonucu canavar bitkiler yarattıklarını okudum.İşin ilginç yanı bitkiler her türlü ilaca karşı bağışıklık kazanmışlar ve hiç ilaç tesir etmediği için hızla çoğalmaktalarmış. Canavar bitki deyince anlayın dostlar ,yani ellerine geçirdikleri her şeyi yiyorlarmış.Nasıl şeyse bilemiyorum keşke fotoğrafları olsaydı da siteye koyabilseydim.Şimdi bilim adamları bitkileri yok edebilmek için büyük çaba harcıyorlarmış.Onları kapalı bir ortamda tutuyorlarmış,bulundukları yerin kapısını dahi açmaya cesaret edemiyorlarmış. Çünki bitkiler hızla hareket ederek ufacık deliklerden sızıp çoğalıyorlarmış Evet evet tıpkı korku filmi gibi.İnsanoğlu Allahın Normal bir düzen içinde yarattığı varlıklar üzerindeki bu şekilde bitmez tükenmez emelleri doğrultusunda genlerle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını tabiî ki kendileri hazırlayacaklardır.Bizler Ekolojik dengenin parçası olan her türlü canlı varlığı yok ettikçe Ekolojik dengenin bozulmasının önüne geçmemiz mümkün değildir. Aşağıdaki yılan resmidebu bozulmaya örneklerden sadece biri, beni çok ama çok üzdü.Umarım sizlerde benimle aynı fikirdesinizdir.Sevgiyle kalınız Bence bu bir insanlık ayıbıdır dostlar. PLATON İ-EFLATUNİK
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
10 |
1 gün önce |
||
0 |
13 Haziran 2008 23:13 |
||
0 |
09 Haziran 2008 03:11 |
||
Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi