Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan bildirgec.org'da: "sitenizde konuşabilir miyiz?"
pillinetwork yazarları yardımlaşma merkezi
profiline bakın

Merhaba arkadaşlar, zamazing.org’daki içeriğimiz bazı siteler tarafından kaynak gösterilmeksizin, birebir kopyalanıyor. Az önce dikkatimi çekti ve harekete geçmeden paylaşmak istedim. Bu konuda neler yapabiliriz.

köklü bir çözümü yok malesef. ancak merak etmeyin, google indeksi sayfanın yayınlanma önceliğine dayandığı için çalıntı siteler arama sonuçlarında gerilerde çıkacaktır.

1. copyscape.com kullanın. çalıntı içerik ile yazılarınızı kopyalayıp yayınlayanları bu site sayesinde kolaylıkla bulun. 2. siteleri tespit ettikten sonra eğer siteyi yayımlayanlar windows live, wordpress gibi ciddi kurumlar ise yönetimlerine bir şikayet yazısı yazın ve kendi nezdlerinde çalıntı içerik yayımlandığını bilmelerini sağlayın. ciddi kuruluşlar hemen önlem alarak çalıntı içerik sağlayan siteleri yayından alıyorlar. 3. sitesinde google adsense gelirleri edinmek üzere reklam yayınlayan çalıntı içerik yayımcıları var ise bu siteleri google adsense üzerinden google’a bildirin. çalıntı içerik kullanılarak reklam yayınladıklarını tespit edip yasadışı iş yapanların gelirlerini durdurma haklarını ellerinde tuttuklarını adsense sayfalarında bildiriyorlar ve gerekli yaptırımları uyguluyorlar.

pilli pati’nin verdiği bilgiler dışında bir de ilgili çalıntı durumlarını bilgi@pilli.com adresine bildirebilirsiniz. biz de bunları orijinalleri ile birlikte avukatımıza yönlendiriyoruz ve bir kısmından sonuç alabiliyoruz. ne yazık ki bu sevimsiz durumun sonu gelmiyor. yine de elimizden geleni yapabilmemiz için bize bilgi verirseniz seviniriz. teşekkürler.

Ben yazdığım yazıları kopyalaranları sayamıyorum bile. :)

Örnek: google arama özellikleri (Sonuçların çoğu benim bildirgeçte yazdığım yazının kopyası. Tek farkları benim iki bölüm halinde yazdığım yazıyı birleştirip tek parça halinde yayınlamaları. :) )

bakışlar, gülüşler hepsinden daha özel. rüyalarımda benimlesin...

şu site, kahrolası wardom sitesi olduğu gibi yazılarımızı çalıyor. bari başlığı değiştir:))

paranın ve ahlâkın kimde olduğunu asla bilemezsin.

Forum siteleri var oldukça kopyalama önlenemez arkadaşlar :) adamlar içeriği doldurabilmek için beğenilen ve hazırda bulunan yazıları resmen emiyorlar. Sağ tıklamayı ve yazı seçmeyi yasaklayan bir kod var ama görünüm menüsü altından girerek de o yazıya ulaşabilirler. Sayfa kaynağını bulabilirler bir şekilde.

Şikayet ederek biraz önlenebilir bence bu durum.

Mermer balonlara kafayla vurmak, semt pazarında kutularda satılan ama ölen boyalı civcivleri görünce oturup ağlamak...

Merhabalar,

Ben de uzun süredir Milliyet Gazetesi web sitesinin Sinema bölümünde Sinepil’deki yazılara rastlıyordum, onu yazayım dedim.

Mesela Vivaldi haberi, Nina Simone haberi gibi.

Kolay gelsin :)

www.kimkorkarvirginiawoolftan.blogspot.com www.twitter.com/kemalilafusun

@queennothing, mailinizi de aldık, gerekeni yapıyoruz, çok teşekkürler. iyi içerik oldu mu gazete web siteleri bile affetmiyor :)

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
1
6 gün önce
0
13 Şubat 2010 15:42
12
16 Ocak 2010 15:16

Spacer

bu site

Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi

• Blog: pillinetwork yazarlarını daha çok kazandıracak öneriler
  • Forum: Üyeler arası yardımlaşma
  • Yardım Dökümanları: Sistemi öğretici temel dökümanlar ve sıkça sorulan sorular

RSS Dosyası
pillikutu

network siteleri