Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 3ayak.org'da: "kodak easyshare c143 & c195"
pillinetwork yazarları yardımlaşma merkezi
profiline bakın

Merhaba arkadaşlar. Pillinetwork’ e mart ayında üye oldum Ve bir süredir sinepil’de yazmaktayım. Diğer sitelerede olabildiğince girip bakmaya çalışıyorum. Ama dikkatimi çeken bir şey var. Sinepil’le daha çok haşır neşir olduğumdan ordan örnek vereceğim. Siteye günlük yazılar gönderiliyor ve yayınlanıyor. Ama yazılar bir süre sonra gerilerde kalıyor. sitede etiket ve arama dışında eski yazıları okuyucuların önüne getirecek bir bölüm yok. Yazarların yazılarından belli yazılara ulaşılsada arkada kalan bir çok yazı olabiliyor. Bunun için bir kategori bölümü yapılsa ve oraya tıklandığında o konu hakkında yazılmış tüm yazılara ulaşılsa böylece sayfa sayfa yazılara bakmak zorunda kalınmasa (ki bu bir çok kişi için zor oluyo düşüncesindeyim). Örneğin sinepil için film tanıtımı, fragmanlar, vizyona giren filmler, yönetmen, oyuncular, eleştiri vs. başlıklarıyla ana sayfada bulunacak kategori türleri yapılabilir. Böylece belkide hiç okunmayan yazılarında okunma ihtimali artar. Yazarların kazançlarıda bu yolla artar. Fikir dahada geliştirilebilir. Şimdilik söyleyeceğim bu kadar. Yorumlarınızı bekliyorum.

iyi fikir!

"katilken de, kurbanken veya tanıkken de her birimiz başrolde olduğumuzu düşünürüz."

Ben de hoş olacağını düşünüyorum :)

www.kimkorkarvirginiawoolftan.blogspot.com www.twitter.com/kemalilafusun

fikrinizi bu şekilde detaylı biçimde belirttiğiniz için teşekkürler. aslına bakarsanız ben de aynı fikirdeyim. biraz işlerimiz rahatladığında bu konuyu gündeme sokacağım. selamlar.

İlginiz için teşekkürler. İyi çalışmalar.

sinepil’de 4 ana başlık altında bir kategorilendirme yaptık. dileriz daha kullanışlı hale gelmiştir. geriye yönelik olarak eksik etiketleri tamamlayacağız ve böylece kategoriler tam anlamıyla dolacak. sizlerden ricamız da bundan sonraki yazılarınıza bu dört kategoriden hangisi uyuyorsa onu mutlaka eklemeniz. böylece yazınız ilgili başlığın altına gidecek. teşekkürler.

aynı olayı hafif tede yapsak fena olmayacak gibime geliyor.

pbwrite furkan iren

Kategorileri bugün gördüm ve çok sevindim. Etiketleme işleri tamamlanınca daha da güzel olacağına eminim. Ama bu yeni uygulamaya alışmak biraz zaman alacaktır. Burada bir çok kişi farketmeyebilir sinepil’de duyuru yada yazı olarak bildirilirse daha iyi olur gibime geliyor. Yeni uygulamanın sinepil için daha kullanışlı olmasını dilerim. Sizede teşekkürler bu yazının da bir anlamı olmuş oldu sayenizde :)

@gorcun: üzerinden biraz geçti ama duyuru yapabiliriz, haklısınız. teşekkürler.

@furkan iren: hafif’te böyle bir standart konu ayrımı yapmak pek kolay değil. zaten ön sayfa, tüm yazılar ve mim ayrımı bir şekilde bölümlendirme sağlıyor.

selamlar.

Duyuruyu yapmışsınız teşekkürler sinepil daha kullanışlı olur umarım. Bu arada örneği sinepil üzerinden vermiştim ama tüm bölümler için geçerliydi düşüncem. Ama her sitenin ayrı özellikleride var onu da göze aldığımızda hepsine aynı uygulamayı yapmak uygun olmayabilir. Örneğin 22 dakikada zaten diziler, spoiler, forum gibi bölümler var oralara girildiğinde alt başlıklardan bir çok yazıya ulaşılabiliniyor. Ama Hafif’i ele aldığımızda zaten çok fazla olan sayfa sayısı yüzünden karmaşık bir hal alıyor. Hafif’in konu sınırlamasıda olmadığından biraz zor bencede yinede çeşitli kategori isimleri toplanıp daha derli toplu hale getirilebilir. Sinepil’den daha karmaşık olacağı kesin. Yinede kültür-sanat, yaşam, spor, bilim gibi haber sitelerinde bulunan kategorilere benzer bölümler yapılabilir.

evet, hafif yapısı itibariyle pek çok konuyu kapsıyor, dolayısıyla müzik de yazabiliyorsunuz, bilim de, siyaset de. ancak örneğin amacımız bir müzik blogu açmak en yakın tarihte. spor, edebiyat gibi konular da bunları izlesin isteriz. ancak bundan ayrı olarak hafif’te kategorilendirme yapmak epey güç dediğiniz gibi.

her konuda önerilerinizi bekleriz, yapıcı fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
0
1 gün önce
2
3 gün önce
2
03 Ağustos 2010 14:35

Spacer

bu site

Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi

• Blog: pillinetwork yazarlarını daha çok kazandıracak öneriler
  • Forum: Üyeler arası yardımlaşma
  • Yardım Dökümanları: Sistemi öğretici temel dökümanlar ve sıkça sorulan sorular

RSS Dosyası
pillikutu

network siteleri