Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan bildirgec.org'da: "Apple Event September 2010"
pillinetwork yazarları yardımlaşma merkezi
profiline bakın

merhaba. google adsense politikalarına göre ziyaretçileri veya sitelerimizi kullananları reklam tıklamaya teşvik etmek kesinlikle yasak.

Ancak bilindiği üzere pilli network, çeşitli reklam gelirlerini içerik üretmiş yazarlarına pay ediyor. Buna adsense gelirleri de dahil, üstelik yazarlar da bunun farkında.

Yani tecrübeli üyeler biliyor her gün ne kadar reklamlara tıklarsa (ve yazıları da tekil hit aldıkça) gelirlerinde artış yaşanıyor.

Yazar olmak isteyenler bu döngüsel işleyişten daha üye olurken haberdar ediliyorlar.

Sormak istediğim bu durum google ile çelişmiyor mu?

Aklıma gelen Ya google bu durumu fark edemedi şu ana dek, veya google ile pillinin özel bir sözleşmesi var (ki imkansız)

??

Yazdıklarını okudum ve ne alaka derken, aşağıdaki cümlen dikkatimi çekti. Aklıma Pilli’nin Üyelik ve kullanım şartları‘nı yeniden okumak geldi. Nedeni ise; ben üye olurken bana neden “yaz ama yazdıktan sonra, google reklamlarına tıklamayı unutma!” demediler diye düşündüğümden.

cümlesi; “Yazar olmak isteyenler bu döngüsel işleyişten daha üye olurken haberdar ediliyorlar”

Bu arada Google AdSense Program Politikaları sayfasını açarak bir daha okudum. google adsense ile yeni tanışan biri olsaydım, google’ın bu reklam politikalarına uyabilecek veya uyan sitenin olamayacağına kanaat getirirdim.

Ancak google adsense işleyişinin böyle olmadığını sitesi az çok hit yapan herkes bilir veya bilmeli! Google bu tür fazla hiti olan siteleri her zaman mercek altına alır ve hem kendisini, az da olsa bu tür üst düzey siteleri düşünerek site ile birlikte google’ın daha iyi yerlere gelmesini sağlamaya çalışır.

Fazla uzadı biliyorum, bağlamak gerekirse, google adsense ekibinin bu siteyi her dakika incelediğine eminim. Neden, bu site aracılığı ile daha fazla kazanmayı amaçladıkları için. Kurallara aykırı bir durum söz konusu olsaydı onlar çoktan bu işi hallederlerdi.

Aşağıda, pilli’ye üye olurken nasıl kazanç elde edileceğine dair yazı ve onun altında google’ın tıklamaları teşvik etme yazısı yer alıyor.

Pilli

Üyelik ve kullanım şartları
3.9. PİLLİ, yayınlanan yazıların kesin kazanç elde edeceğini garanti etmez. Bir yazının kazanç elde edebilmesi için ziyaretçiler tarafından okunması yani gösterim yapması gereklidir.

Google

Tıklamaları teşvik etme
Yayıncılar, diğer kişilerden kendi reklamlarını tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için hiçbir aldatıcı uygulama yöntemi kullanamaz. Bu koşul, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için kullanıcılara ödeme teklifinde bulunulmasını, bunları yapması için üçüncü taraflara para kazanma vaadinde bulunulmasını veya tek reklamların yanına resimler yerleştirilmesini içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi edinin

AdSense programına katılan yayıncılar, kullanıcılara ve reklamverenlere iyi bir deneyim yaşatmak için, aşağıdakileri yapamaz:

Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapamaz ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunamaz. “Reklamları tıklayın”, “bizi destekleyin”, “bu bağlantıları ziyaret edin” gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemez. Oklarla veya diğer grafiksel öğelerle kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendiremez. Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremez. Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştiremez. Reklamları, o sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendiremez. Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesi zorlaşacak şekilde biçimlendiremez. Google reklam birimlerinin üstüne yanıltıcı etiketler yerleştiremez. Örneğin, reklamlar “Sponsorlu Bağlantılar” veya “Reklamlar” olarak etiketlenebilir, ancak “Favori Siteler” veya “Günün Fırsatları” olarak etiketlenemez.

Örnek bir uygulama için; https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=tr&answer=136901

lazaronnie neden bunları yazdığını tam olarak anlayamadığımı bilmeni isterim. Yazdıklarım seni kırmaz umarım :)

Yukarı da yazılanların tamamı “Yazar olmak isteyenler bu döngüsel işleyişten daha üye olurken haberdar ediliyorlar” içindir ve şu an içimden gelenlerdir.

Filezza tarafından yazılmış bildirilerin tamamını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

bence bariz teşvik var! reklama kimse tıklamazsa gelirler yerle bir olur resmen. pillinin sistemi bu. yazarlar da bu altyapıyı bildikleri için reklamlarla ilgilenmedikleri halde tıklıyorlar. bunun adı teşvikdir.

Merhaba.

Öncelikle asla hiç bir yerde insanları yazı ile reklamlara tıklamaya teşvik etmeyerek Google TOS ’unun şartlarını yeterince sağlamış olduğumuzu düşündüğümü söylemek isterim. Google’dan en azından reklamların yerleşimi konusunda bir destek alıyoruz. Bu güne kadarki konuşmalarımızda böyle bir konu hiç geçmedi. Bu yüzden kural dışı bir durum oluşturmadığımıza da inanıyorum.

Reklama kimse tıklamazsa gelirler yerle bir olur demişsiniz. bunun nasıl böyle algılanabileceğini anlıyorum. Ama inanın öyle değil. Bir kaç ay öncesine kadar reklamlarımıza kimlerin tıkladığını biz de bilemiyorduk. Ama Google Analytics, Adsense datasını da göstermeye başlayalı beri bu konuda bir fikrimiz oldu: Reklamlarımıza tıklayanların %85’ı google aramalarından gelenler.

şu grafik daha iyi gösteriyor sanırım. turuncu çizgi, bildirgec’te google araması sonucunda gelenlerden elde edilen gelir, lacivert çizgi toplam gelir.

\

Bu yüzden onlara login olmuş insanlardan daha fazla reklam gösteriyoruz.

Bir de Google’ın aynı IP’den kısa süre içerisinde gelen tıklamaları bir tık saydığına ya da saymadığına eminim.

selamlar.

hf | bl | zm | 3a | 22d | trp | ud | ym | 10m | pb | so | pl | sp

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
0
1 gün önce
2
3 gün önce
2
03 Ağustos 2010 14:35

Spacer

bu site

Bu site, pillihesap sahibi torpilli insanlara katma değer yaratabilme amacıyla açıldı. detaylı bilgi

• Blog: pillinetwork yazarlarını daha çok kazandıracak öneriler
  • Forum: Üyeler arası yardımlaşma
  • Yardım Dökümanları: Sistemi öğretici temel dökümanlar ve sıkça sorulan sorular

RSS Dosyası
pillikutu

network siteleri